7 δημιουργικοί τρόποι για να εντάξετε τα παντζάρια στην καθημερινή σας διατροφή!

7 δημιουργικοί τρόποι για να εντάξετε τα παντζάρια στην καθημερινή σας διατροφή!

Τα παντζάρια είναι ένα λαχανικό που έχει βρει τη θέση του στις κουζίνες πολλών νοικοκυριών σε όλο τον κόσμο. Η πικάντικη γεύση του είναι ευχάριστη στους γευστικούς κάλυκες. Τα παντζάρια δεν έχουν μόνο λαμπερό χρώμα αλλά προσφέρουν και διάφορα οφέλη για την υγεία, καθιστώντας τα απαραίτητα στη διατροφή σας. Γεμάτο με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, τα παντζάρια είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, φυλλικού οξέος (βιταμίνη Β9), μαγγανίου, καλίου, σιδήρου και βιταμίνης C.

Πώς να συμπεριλάβετε τα παντζάρια στη διατροφή σας

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εντάξετε αυτό το θρεπτικό λαχανικό στην καθημερινή σας διατροφή. Εδώ είναι επτά ενδιαφέρουσες και νόστιμες συνταγές για υγιεινά παντζάρια!

1. Χυμός τεύτλων

Ο αγαπημένος πολλών, κυρίως διαβητικών και όσων υποφέρουν από αδυναμία, ο χυμός παντζαριού είναι ένας αναζωογονητικός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Απλώς ανακατέψτε τα παντζάρια με άλλα φρούτα και λαχανικά όπως καρότα, πορτοκάλια ή μέντα. Δεν είναι μόνο ένα ρόφημα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, αλλά βοηθά επίσης στην αποτοξίνωση του σώματος.

2. Παντζάρι paratha

Αυτή η συνταγή μπορεί να δώσει στον παραδοσιακό σας parathas μια θρεπτική ανατροπή. Τρίβουμε το παντζάρι και το ανακατεύουμε με αλεύρι σίτου, μπαχαρικά και επιλεγμένα μυρωδικά. Ανοίγουμε τη ζύμη και την ψήνουμε σε ταψί. Αυτά τα ροζ parathas μπορούν να είναι μια λαμπερή προσθήκη στο μενού πρωινού ή μεσημεριανού σας.

3. Παντζαροσαλάτα

Μια σαλάτα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας με θρεπτικό τρόπο. Κόβουμε το παντζάρι σε μικρά κομμάτια και το ανακατεύουμε με άλλα υλικά σαλάτας όπως αγγούρια, ντομάτες και φέτα. Περιχύστε με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού, πασπαλίστε με αλάτι και φτιάξτε μια δροσερή παντζαροσαλάτα. Η πλούσια γεύση και τα οφέλη για την υγεία είναι ήδη δημοφιλή σε πολλούς πολιτισμούς, ακόμη και σε αυτούς που ακολουθούν τις νέες τάσεις για την υγεία.

4. Παντζάρι σούπα (μπορς)

Αυτή η συνταγή σούπας είναι εμπνευσμένη από την ανατολικοευρωπαϊκή κουζίνα. Αυτή η σούπα συνδυάζει παντζάρια με λαχανικά όπως καρότα, κρεμμύδια και λάχανο. Σερβίρετε ζεστό ή κρύο, είναι μια εξαιρετική υγιεινή επιλογή για κάθε καιρό. Μπορείτε ακόμη και να προσθέσετε υλικά σύμφωνα με το γούστο σας.

5. Κάρυ παντζάρι

Κάντε πουρέ τα παντζάρια και μαγειρέψτε με μπαχαρικά όπως κύμινο, κόλιανδρο και κουρκουμά. Προσθέστε γάλα καρύδας ή γιαούρτι για πλούσια, κρεμώδη υφή. Αυτό το κάρυ ταιριάζει πολύ με ρύζι ή ρότι.

6. Χαλβάς παντζάρι

Ένα υπέροχο επιδόρπιο χαλβάς παντζαριού φτιάχνεται αργό ψήσιμο τριμμένου παντζαριού σε γάλα με ζάχαρη και γκι. Γαρνιρισμένο με ξηρούς καρπούς και κάρδαμο, είναι μια απόλαυση για τους γευστικούς κάλυκες, ειδικά με την εορταστική περίοδο που έρχεται.

7. Παντζάρι αγγούρι

Τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση ήταν πάντα αναπόσπαστο μέρος της ινδικής κουζίνας. Τα τουρσί παντζάρια σε αλάτι, ξύδι και μπαχαρικά μπορούν να είναι μια πικάντικη προσθήκη στα πιάτα σας. Όχι μόνο προσθέτει γεύση αλλά έχει και προβιοτικές ιδιότητες. Η προσθήκη παντζαριών στη διατροφή σας μπορεί να είναι διασκεδαστική και υγιεινή. Η ικανότητα να αναμιγνύεται με άλλα υγιεινά συστατικά του επιτρέπει να αποτελεί μέρος μιας ποικιλίας πιάτων, από σούπες μέχρι ορεκτικά μέχρι κυρίως και επιδόρπια.

Parašykite komentarą

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *