Ιαπωνική δίαιτα: μενού, συστάσεις και βασικούς κανόνες

Ιαπωνική δίαιτα: μενού, συστάσεις και βασικούς κανόνες

Οι χλιδάτες γιορτές της Πρωτοχρονιάς τελειώνουν αργά αλλά σταθερά και αρχίζουμε για άλλη μια φορά να τσιρίζουμε θαυματουργούς και γρήγορους τρόπους για να χάσουμε βάρος, παρατηρώντας δυστυχώς τις συνέπειες των εορταστικών δείπνων στον καθρέφτη και στη ζυγαριά. Σας προτείνουμε να σκεφτείτε τη μαγική ιαπωνική δίαιτα, η οποία σε μόλις 2 εβδομάδες υπόσχεται να αποχαιρετήσει για πάντα πέντε ή και οκτώ πραγματικά επιπλέον κιλά σώματος. Η δίαιτα είναι αυστηρή, μάλλον πολύ σκληρή. δεν θα ασχοληθείτε με ανασταλτικά κινούμενα σχέδια όπως η πλήρης πείνα (αλλά θα ήταν καλύτερα να το κάνατε), επειδή η πενιχρή επιλογή φαγητού, η δίαιτα με ελάχιστες θερμίδες και το φαγητό με χαμηλούς υδατάνθρακες, χωρίς αλάτι, ειλικρινά δεν είναι δοκιμασία για τους λιποθυμικούς καρδιά. Η δίαιτα προορίζεται για 14 ημέρες, λόγω απάνθρωπων ψυχικών συνθηκών, συνιστάται η άσκηση της όχι περισσότερο από μία φορά κάθε έξι μήνες. Ωστόσο, οι σιδερένιοι τυχεροί που θα κατακτήσουν αυτή τη δίαιτα και, επιπλέον, θα βγουν σωστά και ομαλά, θα ανταμειφθούν με ένα μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα, μια αίσθηση ελαφρότητας από τα χαμένα κιλά και τα «συγκολλημένα» πρηξίματα και η συνειδητοποίηση ότι είναι από τα μικρά γήινα που μπορούν να αντέξουν τέτοιους περιορισμούς και να παίρνουν ακόμα το κορυφαίο έπαθλο!

Ιαπωνική διατροφή – αντενδείξεις

Σε κάθε περίπτωση, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν ξεκινήσετε δίαιτα. Η δίαιτα αντενδείκνυται:

  • έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες
  • για άτομα με γαστρίτιδα και έλκος στομάχου
  • άτομα με ηπατική και νεφρική νόσο
  • άτομα με καρδιακές παθήσεις

Εάν οι λέξεις «ιαπωνική δίαιτα» δημιουργούν εικόνες ρυζιού, σούσι και θαλασσινών, θα σας επαναφέρουμε στη γη – όλα τα επιτρεπόμενα τρόφιμα είναι γνωστά, προσβάσιμα και προβλέψιμα, μειώνοντας τον κίνδυνο αλλεργιών. Το μόνο πράγμα που κάνει τη διατροφή σίγουρα παρόμοια με το διατροφικό στυλ των κατοίκων της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου είναι το μέτρο, η απουσία επιβλαβών υδατανθράκων και η χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες. Είναι γνωστό ότι οι Ιάπωνες δεν τρώνε πατατάκια, κέικ και σοκολάτα και η ποσότητα των θερμίδων στην καθημερινή τους διατροφή είναι σχεδόν ένα τέταρτο λιγότερη από το μενού ενός μέσου Ευρωπαίου ή Αμερικανού. Μια Ιάπωνα διατροφολόγος λέει ότι οι συμπατριώτες της οφείλουν τη νιότη και τη μακροζωία τους σε μια σχετικά μικρή ποσότητα υδατανθράκων στο καθημερινό τους μενού και σε μικρές μερίδες.

Βασικοί κανόνες της ιαπωνικής διατροφής:

Η δίαιτα βασίζεται σε μεγάλη μείωση των ημερήσιων θερμίδων και σε πολύ περιορισμένη γκάμα τροφών. Ωστόσο, θα πάρετε όλες τις ουσίες που χρειάζεται το σώμα. Ο κύριος κανόνας είναι να ακολουθείτε αυστηρά το προετοιμασμένο πρόγραμμα διατροφής και να ακολουθείτε τη δίαιτα για όχι περισσότερο από 14 ημέρες, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να βλάψετε την υγεία.

  1. Όλα τα φαγητά είναι στον ατμό, βραστά ή τηγανητά.
  2. Προσπαθήστε να πάτε για ύπνο πριν από τις 00:00 – ο επαρκής ύπνος είναι μια από τις σημαντικές προϋποθέσεις για επιτυχημένη απώλεια βάρους.
  3. Προσπαθήστε να τρώτε 2-3 ώρες πριν τον ύπνο.
  4. Ακολουθήστε μια σωστή διατροφή.
  5. Το μέγιστο μέγεθος μερίδας είναι 250 g.
  6. Πίνετε άφθονο καθαρό, καθαρό νερό. Οι καταναλωτικές συνήθειες είναι σημαντικές τόσο για τον κορεσμό όσο και για την εξάλειψη των επεξεργασμένων ζωικών πρωτεϊνικών προϊόντων.
  7. Εάν αισθανθείτε σοβαρή ενόχληση – αδυναμία, πονοκέφαλο, πόνους στο σώμα ή άλλα συμπτώματα – σταματήστε τη δίαιτα και συμβουλευτείτε έναν γιατρό.
  8. Επιλέξτε φυσικό πράσινο τσάι και καφέ, που περιέχουν ευεργετικά αντιοξειδωτικά.
  9. Αποφύγετε το αλάτι σε όλη τη διάρκεια της δίαιτας.
  10. Θα πρέπει να τρώτε τρεις φορές την ημέρα. τα σνακ δεν επιτρέπονται.
  11. Ξεκινήστε το πρωί σας με ένα ποτήρι νερό με άδειο στομάχι.
  12. Κάντε τις προπαρασκευαστικές εργασίες – λίγες μέρες πριν τη δίαιτα, εγκαταλείψτε τα γλυκά και το γρήγορο φαγητό και αρχίστε να μειώνετε τις μερίδες.
  13. Μην αλλάζετε τις ημέρες, μην αλλάζετε τα προτεινόμενα προϊόντα – ακολουθήστε αυστηρά το σχέδιο.

Λοιπόν, τι θα φάμε και σε ποιες ποσότητες θα κρατήσουμε τροφή για όλη την περίοδο της δίαιτας:

  • Φυσικοί ή αλεσμένοι κόκκοι καφέ – 1 συσκευασία
  • Πράσινο τσάι χωρίς πρόσθετα – 1 συσκευασία
  • Αυγά κοτόπουλου – 20 τεμ.
  • Φιλέτο θαλάσσιου ψαριού – 2 κιλά.
  • Άπαχο βόειο κρέας, πολτός – 1 κιλό.
  • Φιλέτο κοτόπουλου – 1 κιλό.
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο – 500 ml.
  • Λευκό λάχανο – 2 μικρά πιρούνια.
  • Φρέσκα καρότα – 2-3 κιλά.
  • Κολοκυθάκια, μελιτζάνες – 1 κιλό.
  • Κεφίρ (από 1% λιπαρά έως 2,5%) – 1 λίτρο.
  • Χυμός ντομάτας – 1 λίτρο.
  • Τα ψίχουλα είναι ψωμί σίκαλης που στεγνώνουν σε τοστιέρα.
  • Λεμόνι – 2 τεμ.
  • Φρούτα (εκτός από σταφύλια και μπανάνες) – 1 κιλό.

Να ξεκινήσουμε; Έχουμε βρει δύο επιλογές μενού σε πολλές πηγές και όλες ισχυρίζονται ότι είναι πρωτότυπες. Παραδίδουμε και τα δύο.

Ιαπωνικό μενού διατροφής για 14 ημέρες (επιλογή 1)

Η πρώτη μέρα

  • Πρωινό: καφές χωρίς ζάχαρη και γάλα.
  • Μεσημεριανό: 2 βραστά αυγά, βραστό λάχανο με φυτικό λάδι και ένα ποτήρι χυμό ντομάτας.
  • Βραδινό: 200 γραμμάρια βραστό ή τηγανητό ψάρι.

Δεύτερη μέρα

  • Πρωινό: ένα κομμάτι ψωμί σίκαλης και καφές χωρίς ζάχαρη.
  • Μεσημεριανό: 200 γραμμάρια βραστό ή τηγανητό ψάρι με βραστό λάχανο και φυτικό λάδι.
  • Βραδινό: 100 γραμμάρια βραστό μοσχαρίσιο κρέας και ένα ποτήρι κεφίρ.

Η τρίτη μέρα

  • Πρωινό: ένα κομμάτι ψωμί σίκαλης, φρυγανισμένο σε τοστιέρα ή άζυμα μπισκότα χωρίς πρόσθετα, καφές χωρίς ζάχαρη.
  • Μεσημεριανό: κολοκυθάκια ή μελιτζάνες, τηγανητές σε φυτικό λάδι, σε οποιαδήποτε ποσότητα.
  • Βραδινό: 200 γραμμάρια ανάλατο βραστό μοσχάρι, πράσινο λάχανο σε φυτικό λάδι και 2 βραστά αυγά.

Η τέταρτη μέρα

  • Πρωινό: ένα μικρό φρέσκο ​​καρότο με το χυμό ενός λεμονιού.
  • Μεσημεριανό: 200 γραμμάρια βραστό ή τηγανητό ψάρι και ένα ποτήρι χυμό ντομάτας.
  • Βραδινό: 200 γραμμάρια οποιουδήποτε φρούτου.

Η πέμπτη μέρα

  • Πρωινό: ένα μικρό φρέσκο ​​καρότο με το χυμό ενός λεμονιού.
  • Μεσημεριανό: βραστό ψάρι και ένα ποτήρι χυμό ντομάτας.
  • Δείπνο: 200 γραμμάρια οποιουδήποτε φρούτου

Έκτη μέρα

  • Πρωινό: καφές χωρίς ζάχαρη.
  • Μεσημεριανό: ανάλατο βραστό κοτόπουλο (500 g) με φρέσκο ​​λάχανο και καρότο σαλάτα σε φυτικό λάδι.
  • Βραδινό: μικρά φρέσκα καρότα και 2 βραστά αυγά.

Η έβδομη μέρα

  • Πρωινό: πράσινο τσάι.
  • Μεσημεριανό: 200 γρ ανάλατο βραστό μοσχάρι.
  • Βραδινό: 200 g φρούτα ή 200 g βραστό ή τηγανητό ψάρι ή 2 αυγά με φρέσκα καρότα σε φυτικό λάδι ή βραστό μοσχαρίσιο κρέας και 1 ποτήρι κεφίρ.

Όγδοη μέρα

  • Πρωινό: καφές χωρίς ζάχαρη.
  • Μεσημεριανό: 500 γραμμάρια βραστό κοτόπουλο χωρίς αλάτι και καρότο και σαλάτα λάχανου σε φυτικό λάδι.
  • Βραδινό: φρέσκα μικρά καρότα με φυτικό λάδι και 2 βραστά αυγά.

Η ένατη μέρα

  • Πρωινό: μέτριο καρότο με χυμό λεμονιού.
  • Μεσημεριανό: 200 γραμμάρια βραστό ή τηγανητό ψάρι και ένα ποτήρι χυμό ντομάτας.
  • Βραδινό: 200 γραμμάρια οποιουδήποτε φρούτου.

Η δέκατη μέρα

  • Πρωινό: καφές χωρίς ζάχαρη.
  • Μεσημεριανό: 50 γραμμάρια τυρί, 3 μικρά καρότα σε φυτικό λάδι και 1 βραστό αυγό.
  • Δείπνο: 200 γραμμάρια οποιουδήποτε φρούτου.

Η ενδέκατη μέρα

  • Πρωινό: καφές χωρίς ζάχαρη και μια φέτα ψωμί σίκαλης.
  • Μεσημεριανό: κολοκυθάκια ή μελιτζάνες, τηγανητές σε φυτικό λάδι, σε οποιαδήποτε ποσότητα.
  • Βραδινό: 200 γραμμάρια βραστό μοσχαρίσιο κρέας χωρίς αλάτι, 2 βραστά αυγά και φρέσκο ​​λάχανο σε φυτικό λάδι.

Η δωδέκατη μέρα

  • Πρωινό: καφές χωρίς ζάχαρη και μια φέτα ψωμί σίκαλης.
  • Μεσημεριανό: 200 γραμμάρια βραστό ή τηγανητό ψάρι με φρέσκο ​​λάχανο σε φυτικό λάδι.
  • Βραδινό: 100 γραμμάρια βραστό ανάλατο μοσχαρίσιο κρέας και ένα ποτήρι κεφίρ.

Δέκατη τρίτη μέρα

  • Πρωινό: καφές χωρίς ζάχαρη.
  • Μεσημεριανό: 2 βραστά αυγά, βραστό λάχανο σε φυτικό λάδι και ένα ποτήρι χυμό ντομάτας.
  • Βραδινό: 200 γραμμάρια βραστό ή τηγανητό ψάρι σε φυτικό λάδι.

Η δέκατη τέταρτη μέρα

  • Πρωινό: καφές χωρίς ζάχαρη.
  • Μεσημεριανό: βραστό ή τηγανητό ψάρι (200 g), φρέσκο ​​λάχανο με ελαιόλαδο.
  • Βραδινό: 200 γραμμάρια βραστό βοδινό κρέας, ένα ποτήρι κεφίρ.

Ιαπωνικό μενού διατροφής για 14 ημέρες (επιλογή 2)

Η πρώτη μέρα

Το πρωί: ένα φλιτζάνι μαύρο καφέ χωρίς ζάχαρη. Μετά το μεσημεριανό: 100 γραμμάρια τηγανητά λαχανικά, βραστό αυγό κοτόπουλου, 200 ml χυμό ντομάτας (σπιτικό). Βράδυ: 250 γρ βρασμένο θαλασσινό λούτσο.

Δεύτερη μέρα

Το πρωί: πράσινο τσάι με φύλλα και 50-100 g κράκερ. Μετά το μεσημεριανό: 150 γρ τηγανητό μπακαλιάρο, 100 γρ πράσινο καρότο και σαλάτα άσπρο λάχανο. Το βράδυ: 150 g βραστό μοσχαρίσιο κρέας (χωρίς λάδι), 200 ml κεφίρ 1 τοις εκατό.

Η τρίτη μέρα

Το πρωί: καφές και 100 γραμμάρια κράκερ. Μετά το μεσημεριανό: 250 γραμμάρια βραστά κολοκυθάκια.

Η τέταρτη μέρα

Το πρωί: φρεσκοκομμένος καφές χωρίς ζάχαρη. Το απόγευμα: 250 γρ τηγανητό μπακαλιάρο. Το βράδυ: ένα μήλο και ένα ροδάκινο.

Η πέμπτη μέρα

Το πρωί: φρεσκοκομμένο πράσινο τσάι, 200 γραμμάρια πράσινα καρότα. Το απόγευμα: 200 γραμμάρια βρασμένο μπακαλιάρο και ένα ποτήρι σπιτικό χυμό ντομάτας (χωρίς αλάτι). Το βράδυ: 250 γρ ροδάκινα ή βερίκοκα (μπορείτε να τα έχετε και τα δύο για 250 γρ. συνολικά).

Έκτη μέρα

Το πρωί: μαύρος αλεσμένος καφές. Μετά το μεσημεριανό: 100 g φιλέτο κοτόπουλου στον ατμό, 150 g σαλάτα καρότου και λάχανου. Το βράδυ: 2 αυγά κοτόπουλου, 150 γραμμάρια τηγανητό λάχανο.

Η έβδομη μέρα

Πρωί: πράσινο τσάι. Το απόγευμα: 100 γρ βραστό μοσχαράκι και 1 μήλο. Το βράδυ: 250 γραμμάρια τηγανητό στήθος κοτόπουλου (χωρίς πέτσα).

Όγδοη μέρα

Πρωί: πράσινο τσάι χωρίς ζάχαρη. Το απόγευμα: 150 γρ μοσχαρίσιο τηγανητό, 1 νεκταρίνι. Το βράδυ: 2 βραστά αυγά κοτόπουλου, 150 γραμμάρια ωμά καρότα, κομμένα σε κομμάτια.

Η ένατη μέρα

Το πρωί: φρεσκοκομμένος καφές. Μετά το μεσημεριανό: 2 βραστά αυγά κοτόπουλου, 150 γραμμάρια σαλάτα λαχανικών. Το βράδυ: 250 γρ φρουτοσαλάτα.

Δέκατη μέρα

Το πρωί: 150 γραμμάρια ωμά καρότα πασπαλισμένα με χυμό λεμονιού (μπορεί να τριφτεί ή να κοπεί σε κύβους), μαύρος καφές. Απογευματινό: 250 γραμμάρια τηγανητό ψάρι και χυμό ντομάτας. Το βράδυ: 250 γραμμάρια οποιουδήποτε φρούτου.

Η ενδέκατη μέρα

Το πρωί: φρεσκοκομμένο πράσινο τσάι, 50-100 γρ. κράκερ. Το απόγευμα: κολοκυθάκια βρασμένα με μελιτζάνα (250 γρ.), σπιτικός χυμός ντομάτας. Το βράδυ: 200 γραμμάρια βραστό μοσχαρίσιο κρέας, ένα ποτήρι κεφίρ με χαμηλά λιπαρά.

Η δωδέκατη μέρα

Το πρωί: μαύρος καφές και 100 γραμμάρια κράκερ. Μετά το μεσημεριανό: 150 γραμμάρια τηγανισμένη ναβάγκα (ή άλλο ψάρι) και 100 γραμμάρια σαλάτα λευκού λάχανου. Το βράδυ: 250 γρ φρουτοσαλάτα.

Δέκατη τρίτη μέρα

Πρωί: πράσινο τσάι χωρίς ζάχαρη. Το απόγευμα: 2 βραστά αυγά, 150 γρ λαχανικά, χυμός ντομάτας. Βραδινό: 250 γρ ψάρι στον ατμό.

Η δέκατη τέταρτη μέρα

Το πρωί: φρεσκοκομμένο πράσινο τσάι χωρίς ζάχαρη. Μετά το μεσημεριανό: 100 γρ τηγανητό μπακαλιάρο, 150 γρ καρότο και σαλάτα λευκού λάχανου. Το βράδυ: 200 g βραστό μοσχαρίσιο κρέας, ένα ποτήρι κεφίρ 1%.

Εγκατάλειψη της δίαιτας

Προκειμένου να διατηρηθούν τα αποτελέσματα και να μειωθεί η βλάβη στην υγεία, είναι πολύ σημαντικό να τερματίσετε σωστά τη δίαιτα των δύο εβδομάδων. Προφανώς, η ξαφνική επιστροφή στην προηγούμενη ποσότητα θερμίδων και η αύξηση των μερίδων είναι γεμάτη με την επιστροφή όλων των χαμένων κιλών «με φίλους». Επομένως, μην βιαστείτε – ο ιδανικός χρόνος εξόδου είναι 14 ημέρες. Ισορροπήστε τη διατροφή σας όσον αφορά τις πρωτεΐνες, τα λίπη, τους υδατάνθρακες και τις θερμίδες – ναι, χρειάζεται λίγη δουλειά και να βάλετε τις γνώσεις σας στο σύστημα. Και χτίστε σταδιακά τη διατροφή σας σύμφωνα με τους ιδανικούς δείκτες της ηλικίας, του ύψους και της φυσικής σας δραστηριότητας. Αποκλείστε εντελώς το γρήγορο φαγητό και το αλκοόλ από τη διατροφή σας, μειώστε την κατανάλωση αρτοσκευασμάτων, κέικ και γλυκών. Αυξήστε την ποσότητα λαχανικών και άπαχου ψαριού και κρέατος στο μενού σας. Οπλιστείτε με έναν πίνακα θερμίδων και διατροφικής σύνθεσης των τροφίμων και μια ζυγαριά κουζίνας. . Κατά προσέγγιση πρόγραμμα διακοπής της δίαιτας:

  • Ημέρα 1. Προσθέστε μερικά νέα φαγητά στο μενού σας, όπως λαχανικά, και φτιάξτε μια σαλάτα από αυτά. Μπορείτε να το προσθέσετε και στο πρωινό, αλλά μην ξεγελιέστε, το μέγεθος της μερίδας είναι 100-150 γρ.
  • Ημέρα 2. Συνεχίστε να επεκτείνετε τη λίστα προϊόντων σας. Προσθέστε 1 σνακ μεταξύ πρωινού και μεσημεριανού γεύματος. Θα πρέπει να είναι ελαφρύ, όπως 1 ντομάτα ή 1 μήλο.
  • Ημέρα 3. Ξεκινήστε να αυξάνετε την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων κατά περίπου 200-300 kcal.
  • Ημέρα 4. Προσθέστε ένα σνακ μεταξύ μεσημεριανού και βραδινού. Η περιεκτικότητα σε θερμίδες της καθημερινής διατροφής είναι 1200-1300. Προσθέστε δημητριακά (φαγόπυρο, πλιγούρι βρώμης) στο μενού. Αυξήστε την πρόσληψη υδατανθράκων. Ξεκινήστε τη σωματική άσκηση (αν δεν την έχετε ξανακάνει): περπάτημα για μία ώρα ή περισσότερο, ελαφριά άσκηση.
  • Ημέρα 5. Υπολογίστε την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων με βάση το ύψος, την ηλικία και το βάρος σας. Ξεκινήστε να αυξάνετε σταδιακά την πρόσληψη θερμίδων στο επιθυμητό επίπεδο. Αν θέλετε να χάσετε βάρος και να συνεχίσετε, τρώτε 200-300 kcal λιγότερο από το συνηθισμένο.
  • Ημέρα 6. Προσθέστε ένα σνακ μετά το δείπνο 2-3 ώρες πριν τον ύπνο. Ξεκινήστε να τρώτε το βραδινό σας λίγο νωρίτερα από ό,τι είχατε συνηθίσει κατά τη διάρκεια της δίαιτας. Συνεχίστε να επεκτείνετε τη λίστα προϊόντων.
  • Από επτά έως δεκατέσσερα. Αυξήστε τη φυσική δραστηριότητα. Αυξήστε τις θερμίδες, τις πρωτεΐνες, τα λίπη και τους υδατάνθρακες στον υπολογισμένο κανόνα. Αυξήστε τον αριθμό των προϊόντων. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να αυξήσετε ελαφρώς το μέγεθος της μερίδας. Σταδιακή μετάβαση σε μια ισορροπημένη διατροφή.
Parašykite komentarą

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *