Σταματήστε να ξεφλουδίζετε αυτά τα 5 λαχανικά διαφορετικά θα χάσετε τα οφέλη τους

Σταματήστε να ξεφλουδίζετε αυτά τα 5 λαχανικά διαφορετικά θα χάσετε τα οφέλη τους

Οι φλούδες και οι φλούδες των λαχανικών είναι συχνά πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Από την άλλη, ξεφλουδίζουμε το δέρμα μας χωρίς να το σκεφτόμαστε. Ωστόσο, η απόρριψη της φλούδας ορισμένων λαχανικών μπορεί να σας αφαιρέσει όλα τα θρεπτικά συστατικά του λαχανικού. Ελάτε να μας πείτε για τα λαχανικά που δεν πρέπει να ξεφλουδίσετε.

Λαχανικά που δεν πρέπει ποτέ να ξεφλουδίζετε

Τα λαχανικά αποτελούν σημαντικό μέρος μιας υγιεινής διατροφής επειδή είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε για να θρέψετε το σώμα σας και να διατηρήσετε την καλή υγεία. Και οι φλούδες ορισμένων λαχανικών αποθηκεύουν έναν θησαυρό βασικών θρεπτικών συστατικών.

1. Πατάτες

Οι πατάτες αποτελούν βασικό στοιχείο στις ινδικές συνταγές και η φλούδα τους είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών, βιταμινών και μετάλλων. Περιέχουν περισσότερο κάλιο από το κρέας, το οποίο είναι απαραίτητο για την υγεία της καρδιάς και τη μυϊκή λειτουργία. Στην πραγματικότητα, το δέρμα της πατάτας περιέχει επίσης σίδηρο, ο οποίος βοηθά στην υποστήριξη της λειτουργίας των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Έτσι αφήνοντας τη φλούδα της πατάτας όχι μόνο προσθέτει υπέροχη υφή, αλλά αυξάνει και τα θρεπτικά συστατικά. Φροντίστε να τους κάνετε ένα καλό τρίψιμο για να αφαιρέσετε τυχόν βρωμιά πριν το μαγείρεμα. Η πατάτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τη φλούδα!

2. Καρότα

Οι φλούδες των καρότων είναι απόλυτα ασφαλείς για κατανάλωση και, στην πραγματικότητα, υγιεινές. Είναι λεπτόρρευστο και βρώσιμο και περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά όπως αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C, B3, διαιτητικές ίνες και φυτοθρεπτικά συστατικά. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι γνωστά για τις ιδιότητές τους που τονώνουν το ανοσοποιητικό και το ρόλο τους στη διατήρηση υγιούς δέρματος και όρασης. Η περιεκτικότητα σε βήτα-καροτίνη που δίνει στα καρότα το λαμπερό πορτοκαλί τους χρώμα βοηθά στη βελτίωση της πέψης και της συνολικής ευεξίας.

3. Αγγούρια

Ναι, πρέπει να φάτε και αγγούρι, με τη φλούδα του. Οι φλούδες του αγγουριού είναι γεμάτες με φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Κ, απαραίτητη για την πήξη του αίματος και την υγεία των οστών. Είναι επίσης πηγή πυριτίου, μιας ένωσης που υποστηρίζει υγιές δέρμα, μαλλιά και νύχια. Προσθέστε φλούδες αγγουριού στις σαλάτες ή στα σνακ σας για επιπλέον θρεπτική αξία και για να παραμείνετε ενυδατωμένοι.

4. Μελιτζάνες

Το δέρμα της μελιτζάνας είναι μια πλούσια πηγή ενός ισχυρού αντιοξειδωτικού που ονομάζεται νασουνίνη, το οποίο βοηθά στην προστασία των εγκεφαλικών κυττάρων από το οξειδωτικό στρες. Περιέχει επίσης διαιτητικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στην πέψη και σας κάνουν να αισθάνεστε χορτάτοι. Όταν ετοιμάζετε πιάτα όπως μελιτζάνα παρμεζάνα ή ψητή μελιτζάνα, κρατήστε το δέρμα ανέπαφο για να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη για την υγεία.

5. Κολοκυθάκια

Τόσο η σάρκα όσο και η φλούδα των κολοκυθιών έχουν πολλά οφέλη για την υγεία, όπως καλύτερη πέψη, καλύτερη διάθεση και σχηματισμό οστών. Το δέρμα του είναι εξαιρετική πηγή διαιτητικών ινών, βιταμίνης C και καλίου. Το δέρμα προσθέτει επίσης μια ωραία υφή σε μια ποικιλία πιάτων. Είτε μαγειρεύετε, είτε ψήνετε στη σχάρα ή ψήνετε τα κολοκυθάκια σας, το να αφήνετε το δέρμα ανοιχτό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε τη θρεπτική τους αξία. Έτσι, τώρα ξέρετε ποια λαχανικά δεν πρέπει ποτέ να ξεφλουδίζετε. Φροντίστε όμως να πλένετε καλά αυτά τα λαχανικά πριν τα φάτε ή τα χρησιμοποιήσετε στο μαγείρεμα για να αφαιρέσετε τη βρωμιά και τα φυτοφάρμακα!

Parašykite komentarą

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *