Τα τσίλι προετοιμάζονται πολύ εύκολα, και η γεύση είναι απίστευτα φρέσκια!
Συνταγή για αλλαντικά
- Παντζάρια: Κόκκινα παντζάρια, απαραίτητα για έντονο ροζ χρώμα. Χρησιμοποιήστε απλά κόκκινα παντζάρια αντί για αυτά που είναι ριγέ μέσα. Εάν αγοράζετε φύλλα παντζαριού, χρησιμοποιήστε τα σε άλλα πιάτα, όπως ψητά φύλλα παντζαριού.
- Ραπανάκια: Μπορείτε να επιλέξετε ραπανάκια οποιουδήποτε χρώματος.
- Αγγούρια: Συνιστώνται μικρά περσικά αγγούρια, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αγγλικά αγγούρια εάν χρειάζεται.
- Κεφίρ: Το κεφίρ μοιάζει με υγρό γιαούρτι. Δίνει στη σούπα κρεμώδη υφή χωρίς βαρύτητα και προσθέτει οξύτητα.
- Φρέσκος μαϊντανός και άνηθος: Αυτά τα βότανα χρησιμοποιούνται στη σούπα και ως γαρνιτούρα.
- Φυσικό γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος: Μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά από πάνω αν θέλετε.
- Σκληρό βραστό αυγό: Επιπλέον επιλογές για υφή και πρωτεΐνη.
- Ελαιόλαδο, αλάτι kosher, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι: Το ελαιόλαδο χρησιμοποιείται για να ραντίσει πριν το σερβίρισμα.
Τρόπος παρασκευής
Βήμα 1: Μαγειρέψτε τα παντζάρια Τοποθετούμε τα παντζάρια σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με νερό. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και τα βράζουμε για περίπου 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρέστε από το νερό και αφήστε να κρυώσει.
Βήμα 2: Ψιλοκόψτε τα λαχανικά και τα μυρωδικά Χρησιμοποιώντας ένα καλό μαχαίρι του σεφ, κόψτε σε λεπτές φέτες το μισό από το αγγούρι και το ραπανάκι σε στρογγυλά κομμάτια και το άλλο μισό σε σπιρτόξυλα. Κρατήστε χωριστά τους κύκλους και τα σπιρτόξυλα. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό.
Βήμα 3: Τρίβουμε τα παντζάρια Όταν το παντζάρι κρυώσει αρκετά, το ξεφλουδίζουμε και μετά το τρίβουμε με χοντρό τρίφτη.
Βήμα 4: Ανακατεύουμε το frosting Ρίξτε το κεφίρ σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τριμμένα παντζάρια, αγγούρια και ραπανάκια κομμένα με σπιρτόξυλα, ψιλοκομμένα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Βήμα 5: Ψύξτε για τουλάχιστον 30 λεπτά και μετά σερβίρετε Τα τσίλι θα είναι πολύ νόστιμα όταν είναι πολύ κρύα! Ψύξτε τουλάχιστον 30 λεπτά ή περισσότερο πριν το σερβίρετε. Σερβίρουμε με λεπτές φέτες αγγουράκια και ραπανάκια, περισσότερο φρέσκο άνηθο και μαϊντανό, μια κουταλιά γιαούρτι και λίγο ελαιόλαδο. Αν θέλουμε προσθέτουμε από πάνω μισό βραστό αυγό.
Συμβουλές και κόλπα
- Χρώμα: Το frosting γίνεται πιο λαμπερό ροζ όσο περισσότερο κρυώνει. Αν θέλετε έντονο ροζ χρώμα, αφήστε τα στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
- Προετοιμασία λαχανικών: Αν θέλετε, μπορείτε να κόψετε όλα τα λαχανικά σε λεπτούς κύκλους αντί για σπιρτόξυλα. Λατρεύω την υφή του σπιρτόξυλου γιατί έχουν το ίδιο μέγεθος με τα τριμμένα παντζάρια.
- Αποθήκευση: Τα τσίλι μπορούν να ετοιμαστούν από την προηγούμενη μέρα. Φυλάσσετε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες. Δεν συνιστάται η κατάψυξη, καθώς το κεφίρ χάνει τις ιδιότητές του κατά την κατάψυξη.