Υποκατάστατα αμύλου καλαμποκιού που σίγουρα θα κάνουν τα γεύματά σας παχύρρευστα και υγιεινά

Υποκατάστατα αμύλου καλαμποκιού που σίγουρα θα κάνουν τα γεύματά σας παχύρρευστα και υγιεινά

Είτε πρόκειται για κινέζικα κάρυ είτε για σούπες, το καλαμποκάλευρο είναι ένα πολύ χρήσιμο συστατικό που συχνά προσθέτουμε για να βεβαιωθούμε ότι έχουμε τη σωστή συνοχή. Λοιπόν, ενώ αυτό μπορεί να δώσει στις σάλτσες σας το πάχος που χρειάζονται, μπορεί στην πραγματικότητα να μην λειτουργεί για το σώμα σας. Το άμυλο καλαμποκιού είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες, καθιστώντας το γεύμα σας πλούσιο σε θερμίδες. Αλλά μην ανησυχείτε! Υπάρχουν πολλά πιο υγιεινά υποκατάστατα για το καλαμποκάλευρο για να κάνετε το γεύμα σας το ίδιο. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα!

Τι είναι το άμυλο καλαμποκιού;

Όλα τα δημητριακά μας όπως το ρύζι, το σιτάρι και το καλαμπόκι έχουν αμυλώδες μέρος του ενδοσπέρμιου. Το άμυλο καλαμποκιού είναι μια λεπτή, σκόνη ουσία που προέρχεται από το ενδοσπέρμιο των κόκκων καλαμποκιού. Οι πηκτικές του ιδιότητες το καθιστούν δημοφιλές συστατικό τόσο σε γλυκές όσο και σε αλμυρές συνταγές, παρέχοντας έναν αξιόπιστο τρόπο για να επιτευχθεί το επιθυμητό πάχος χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση του τελικού προϊόντος. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά υποκατάστατα αμύλου καλαμποκιού που μπορείτε να προσθέσετε και στις λιχουδιές σας.

Τι κάνει το καλαμποκάλευρο ανθυγιεινό;

Το άμυλο καλαμποκιού είναι ένα επεξεργασμένο προϊόν με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Αν και οι υδατάνθρακες είναι απαραίτητοι για μια υγιεινή διατροφή, αυτές οι μορφές υδατανθράκων είναι απλοί υδατάνθρακες. Ωστόσο, είναι σημαντικό να καταλάβετε πόσους υδατάνθρακες πρέπει να καταναλώνετε. Αφομοιώνονται εύκολα, γεγονός που αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Τα δημητριακά εξευγενίζονται και χάνουν θρεπτικά συστατικά ως αποτέλεσμα. Αυτό κάνει το αλεύρι πιο θερμιδικό. Δεν περιέχει πολλές βιταμίνες, μέταλλα ή φυτικές ίνες που είναι σημαντικές για τη γενική υγεία.

Πόσο άμυλο καλαμποκιού μπορεί να καταναλωθεί την ημέρα;

Το άμυλο καλαμποκιού δεν είναι εντελώς ανθυγιεινό και μπορεί να είναι μέρος μιας καλά ισορροπημένης διατροφής. Η χρήση σε μικρές ποσότητες γενικά δεν είναι επιβλαβής για την υγεία. Αλλά θυμηθείτε να χρησιμοποιείτε για να χρησιμοποιείτε λιγότερο! Η χρήση καλαμποκιού με μέτρο είναι μια ασφαλέστερη επιλογή. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ποσότητα, αλλά ένας τρόπος ποσοτικοποίησης βασίζεται στις θερμιδικές σας ανάγκες. Κατά μέσο όρο, οι θερμίδες από το άμυλο καλαμποκιού πρέπει να υπολογίζονται με τον ίδιο τρόπο που μετράτε τις θερμίδες σε άλλα τρόφιμα και θα πρέπει να ταιριάζει στις ανάγκες σας.

7 υποκατάστατα αμύλου καλαμποκιού που μπορείτε να δοκιμάσετε!

Ενώ το άμυλο καλαμποκιού χρησιμοποιείται συνήθως ως πυκνωτικό και επικάλυψη, εδώ είναι μερικές εναλλακτικές που μπορείτε να δοκιμάσετε.

1. Καρύδα

Για να πυκνώσετε τις σάλτσες ή τα κάρυ, δοκιμάστε να προσθέσετε καρύδα αντί για άμυλο καλαμποκιού. Με την καρύδα βελτιώνεται η γεύση της σάλτσας και φυσικά γίνεται πιο πηχτή.

2. Σπόροι Chia και λιναρόσποροι

Μπορείτε να προσθέσετε σπόρους chia ή λιναρόσπορους σε μαρμελάδες και πουτίγκες καθώς πήζουν καλά και βοηθούν να πήξει το μείγμα.

3. Ρεβυθάλευρο

Το αλεύρι από ρεβίθια παρασκευάζεται από αλεσμένα ρεβίθια. Λέγεται και αλεύρι γραμμάρια. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, καθιστώντας το ιδανικό για αλμυρά πιάτα.

4. Αλεύρι αμυγδάλου

Το αλεύρι αμυγδάλου παρασκευάζεται από αλεσμένα αμύγδαλα και είναι πλούσιο σε υγιή λίπη, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Είναι μια καλή πηγή βιταμινών και μετάλλων, καθιστώντας το μια θρεπτική εναλλακτική λύση στο καλαμποκάλευρο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για επιδόρπια όσο και για αλμυρά πιάτα.

5. Άμυλο πατάτας σε σκόνη

Η σκόνη αμύλου πατάτας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο. Σε σύγκριση με το άμυλο καλαμποκιού, έχει λίγα πρόσθετα θρεπτικά συστατικά και λιγότερες θερμίδες. Αυτό τα κάνει καλύτερα για χρήση στη μαγειρική.

6. Αλεύρι καρύδας

Το αλεύρι καρύδας που λαμβάνεται από αποξηραμένες καρύδες μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στη θέση της φρέσκιας καρύδας για γρήγορες παρασκευές.

7. Αλεύρι από κεχρί

Για πάχυνση μπορεί να προστεθεί αλεύρι από κεχρί. Έχουν καλύτερες θρεπτικές ιδιότητες από το άμυλο καλαμποκιού και μπορούν ακόμα να ικανοποιήσουν τη γεύση. Άλλες εναλλακτικές είναι το μαγείρεμα περισσότερο για να πήξει, η προσθήκη λιγότερου νερού, η προσθήκη κιμά λαχανικών.

Parašykite komentarą

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *