Τα υποκατάστατα μπέικιν πάουντερ που χρειάζεστε!

Τα υποκατάστατα μπέικιν πάουντερ που χρειάζεστε!

Όλες οι παραδοσιακές συνταγές για κέικ απαιτούν τη χρήση μπέικιν πάουντερ. Αλλά ενώ αγαπάμε τα αρτοσκευάσματα μας και αυτή τη νόστιμη μυρωδιά που προέρχεται από το ψήσιμο τους, είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι η υπερβολική ποσότητα μπέικιν πάουντερ δεν είναι καλή. Ωστόσο, αν είστε αρτοποιός στο σπίτι και πανικοβάλλεστε αυτή τη στιγμή, μην ανησυχείτε! Εδώ είναι μερικά καταπληκτικά υποκατάστατα μπέικιν πάουντερ που πρέπει να δοκιμάσετε και να τα ψήσετε.

Τι είναι το μπέικιν πάουντερ;

Λοιπόν, πριν ψάξετε για υποκατάστατα μπέικιν πάουντερ, είναι απαραίτητο να καταλάβετε τι ακριβώς είναι το μπέικιν πάουντερ. Ο διατροφολόγος Archana S λέει στο Health Shots, «Το μπέικιν πάουντερ παρασκευάζεται από μαγειρική σόδα και άμυλο. Αυτός ο συνδυασμός περιέχει επίσης μια ελαφρώς όξινη ένωση, όπως κρέμα ταρτάρ, οξύ σε σκόνη. Λειτουργεί ως διογκωτικός παράγοντας στο ψήσιμο απελευθερώνοντας διοξείδιο του άνθρακα όταν αναμιγνύεται με οποιοδήποτε υγρό όπως γάλα ή νερό. Λοιπόν, να πώς βοηθά τα κέικ να ανέβουν σε ένα νόστιμο επίπεδο για να τα απολαμβάνουμε!

Γιατί το μπέικιν πάουντερ είναι ανθυγιεινό;

Πόσο είναι πάρα πολύ; Ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι τα κέικ και τα μπισκότα χωρίς ψήσιμο είναι μια καλή επιλογή, η χρήση μικρής ποσότητας μπέικιν πάουντερ για μαγείρεμα ή ψήσιμο είναι επίσης καλή. Ωστόσο, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται υπερβολικά. Μιλώντας για τους δύο τύπους μπέικιν πάουντερ, η διατροφολόγος Garima Goyal λέει στο Health Shots, «Υπάρχουν δύο τύποι μπέικιν πάουντερ. μονής και διπλής δράσης. Οι σκόνες ψησίματος μονής δράσης απελευθερώνουν διοξείδιο του άνθρακα όταν εκτίθενται στην υγρασία, απαιτώντας άμεσο ψήσιμο. Αντίθετα, το μπέικιν πάουντερ διπλής δράσης απελευθερώνει αέριο σε δύο στάδια, το πρώτο ανάμειξη και το δεύτερο θέρμανση, επιτρέποντας πιο ευέλικτους χρόνους ψησίματος. Εξηγεί τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από τη χρήση υπερβολικής ποσότητας μπέικιν πάουντερ.

1. Περιεκτικότητα σε νάτριο

Το μπέικιν πάουντερ συχνά περιέχει διττανθρακικό νάτριο (μαγειρική σόδα). Η υπερβολική ποσότητα νατρίου μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας όπως υψηλή αρτηριακή πίεση. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για άτομα που ακολουθούν δίαιτα χαμηλή σε νάτριο. Μπορεί να θέλετε να προσέξετε την πρόσληψή σας.

2. Προϊόντα αλουμινίου

Ορισμένες σκόνες ψησίματος περιέχουν ένα οξύ με βάση το αλουμίνιο, όπως το θειικό αργίλιο νάτριο. Αν και η ποσότητα αλουμινίου στο μπέικιν πάουντερ είναι σχετικά χαμηλή, η υπερβολική κατανάλωση αλουμινίου έχει συνδεθεί με προβλήματα υγείας, ιδιαίτερα σε άτομα με νεφρικά προβλήματα. Είναι απαραίτητο να επιλέξετε μπέικιν πάουντερ χωρίς αλουμίνιο.

3. Πεπτική ευαισθησία

Το μπέικιν πάουντερ περιέχει χημικές ουσίες που απελευθερώνουν αέριο διοξείδιο του άνθρακα όταν εκτίθεται σε υγρασία και θερμότητα. Για μερικούς ανθρώπους, ειδικά εκείνους με ευαίσθητη πέψη, το αέριο που παράγεται κατά το μαγείρεμα μπορεί να προκαλέσει δυσφορία, φούσκωμα ή μετεωρισμό.

4. Σημειώσεις για χωρίς γλουτένη

Ορισμένες σκόνες ψησίματος του εμπορίου μπορεί να περιέχουν πρόσθετα ή άμυλα που περιέχουν γλουτένη. Διαβάστε επίσης: Σου αρέσει να ψήνεις; Μεταβείτε σε πιο υγιεινό ψήσιμο με αυτές τις συμβουλές

10 υποκατάστατα μπέικιν πάουντερ που πρέπει να δοκιμάσετε

Ενώ μπορεί να νιώθετε ότι τα ψημένα σας προϊόντα δεν μπορούν να φουσκώσουν χωρίς μπέικιν πάουντερ, το Archana S μας φέρνει 10 υποκατάστατα μπέικιν πάουντερ που λειτουργούν μια χαρά.

1. Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο του μπέικιν πάουντερ γιατί η οξύτητά του μπορεί να συμβάλει στο διογκωτικό των συνταγών.

2. Βουτυρόγαλα

Το βουτυρόγαλα μπορεί επίσης να είναι ευεργετικό καθώς προσθέτει οξύτητα και υγρασία στα αρτοσκευάσματα.

3. Ξινόγαλα

Ανακατέψτε το γάλα με ένα οξύ όπως χυμό λεμονιού ή ξύδι και είστε έτοιμοι!

4. Μελάσα

Η μελάσα είναι εξαιρετική για γλυκά στο φούρνο, γιατί προσθέτει γλυκύτητα και συμβάλλει στις τανίνες.

5. Ασπράδια χτυπημένα

Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές για να σχηματιστεί μια αφράτη υφή. Λειτουργεί πολύ καλά, δοκιμάστε το!

6. Club Soda.

Η μαγειρική σόδα είναι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο για το μπέικιν πάουντερ γιατί προσθέτει ενανθράκωση και βοηθά στο μαύρισμα.

7. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του είναι μια άλλη εξαιρετική εναλλακτική για το μπέικιν πάουντερ επειδή περιέχει μπέικιν πάουντερ και αλάτι.

8. Χυμός λεμονιού

5 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ μπορούν να αντικατασταθούν από 1 γραμμάριο μαγειρικής σόδας με 2,5 γραμμάρια χυμό λεμονιού. Θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα.

9. Μπέικιν πάουντερ

Το μπέικιν πάουντερ είναι ένας συνδυασμός μαγειρικής σόδας και οξέος σε σκόνη, παρόμοιο με το μπέικιν πάουντερ.

10. Ξύδι

Το ξύδι έχει μαυριστικό αποτέλεσμα όταν συνδυάζεται με μαγειρική σόδα και είναι μια καλή εναλλακτική στο μπέικιν πάουντερ. Αυτά τα υποκατάστατα μπορούν να ενσωματωθούν σε συνταγές για συγκεκριμένες απαιτήσεις μαυρίσματος, παρέχοντας εναλλακτικές λύσεις για διάφορες διατροφικές ανάγκες ή περιορισμούς.

Parašykite komentarą

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *