Πιπέρι καγιέν για απώλεια βάρους

Πιπέρι καγιέν για απώλεια βάρους

Υπάρχει ένα υπέροχο φυτό στον κόσμο, του οποίου οι υπέροχες ιδιότητες εξακολουθούν να εκτιμώνται ελάχιστα και η χρήση του περιορίζεται στην προσθήκη μπαχαρικών στη μαγειρική. Αυτό το προϊόν είναι πιπέρι καγιέν.

Βρίσκεται συνήθως με τη μορφή σκόνης μπαχαρικών που παρασκευάζεται από αποξηραμένες και θρυμματισμένες πιπεριές τσίλι. Ο παγκοσμίου φήμης βοτανολόγος John Christopher είναι τόσο παθιασμένος με την αξιοποίηση αυτού του μπαχαρικού στο έπακρο που έχει κερδίσει το παρατσούκλι “Dr. Cayenne”. Ένας άλλος βοτανολόγος, ο Δρ Richard Schultz, συνιστά να προσθέσετε πιπέρι καγιέν στην κορυφή της λίστας με τα κορυφαία δέκα βότανα που πρέπει να έχετε στο σπίτι σας. Γιατί; Επειδή το πιπέρι καγιέν «κάνει τα άλλα εννέα βότανα να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά».

Τι υπέροχο έχει το πιπέρι καγιέν;

Είναι ένας άμεσος διεγέρτης και επιταχυντής της κυκλοφορίας του αίματος που προάγει την αποτελεσματικότερη μεταφορά των θρεπτικών συστατικών στα κύτταρα. Επιπλέον, το πιπέρι καγιέν έχει ένα ειδικό σύνολο ιδιοτήτων που έχουν θεραπευτική επίδραση στον οργανισμό, και ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα. Όπως εξηγεί ο Δρ Σουλτς, «το πιπέρι καγιέν είναι γεμάτο με εκπληκτικά φυτοθρεπτικά συστατικά, βιταμίνες (ιδιαίτερα C και E) και μέταλλα (συμπεριλαμβανομένου του μαγνησίου). Καθαρίζει το αίμα, επιτρέποντας στα ορμονικά σήματα να περάσουν από το σώμα χωρίς καθυστέρηση ή απώλεια, έτσι το ανοσοποιητικό σύστημα ανταποκρίνεται σε αυτά πιο γρήγορα και αποτελεσματικά. Λοιπόν, πιπέρι καγιέν: 1. Δυναμώνει την καρδιά και σταματά ακόμη και ένα συνεχιζόμενο έμφραγμα. 2. Επιταχύνει την κυκλοφορία του αίματος, καθαρίζει τις αρτηρίες από τις σκληρωτικές πλάκες, αποκαθιστά τα ερυθρά αιμοσφαίρια. 3. Βοηθά την πέψη και θεραπεύει ακόμη και τα πεπτικά έλκη (όσο παράδοξο κι αν ακούγεται!). 4. Διεγείρει τη δραστηριότητα του ήπατος και ομαλοποιεί τη δραστηριότητα της χοληδόχου κύστης. 5. Ικανό να καταπολεμήσει τον καρκίνο του προστάτη και να μειώσει το μέγεθος των όγκων. 6. Έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μειώνει τα συμπτώματα της αρθρίτιδας. 7. Ικανό να θεραπεύσει τις αιμορροΐδες. 8. Σταματά την αιμορραγία. 9. Ομαλοποιεί την ποσότητα των τριγλυκεριδίων στο αίμα. 10. Έχει αντιμυκητιακές ιδιότητες. Άλλα οφέλη είναι ότι το πιπέρι καγιέν είναι πολύ φθηνότερο από τα φάρμακα και δεν έχει παρενέργειες. Πιστεύετε ότι το έλκος στομάχου ή η γαστρίτιδα είναι παρενέργεια της κατανάλωσης κόκκινης πιπεριάς; Μάταια. Οι γιατροί γνώριζαν εδώ και πολύ καιρό ότι η αιτία των στομαχικών παθήσεων δεν είναι τα πικάντικα τρόφιμα, αλλά το βακτήριο Helicobacter Pylori. Φυσικά, αν έχετε γαστρίτιδα χωρίς θεραπεία, τότε η κατανάλωση πιπεριού θα αυξήσει την ενόχληση, οπότε θα πρέπει πρώτα να απαλλαγείτε από τα βακτήρια του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού (ειδικά αφού είναι αρκετά εύκολο τώρα) και μετά μπορείτε να φάτε όσο πιπέρι θέλετε. , χωρίς επιπτώσεις στην υγεία.

Πώς να επιλέξετε και να χρησιμοποιήσετε το πιπέρι καγιέν

Δυστυχώς, επί του παρόντος, οι πιπεριές τσίλι από τις οποίες παρασκευάζεται η σκόνη πιπεριού καγιέν, όπως και άλλα λαχανικά, μπορούν να κορεστούν με διάφορα φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα και άλλα «χημικά» μικρής χρήσης. Επομένως, καλό είναι να αγοράζετε πιπεριές βιολογικής καλλιέργειας από αξιόπιστους παραγωγούς. Το πιπέρι καγιέν βαθμολογείται για τη θερμότητά του στην κλίμακα Scofield Kitchen Units (SCU) και είναι συνήθως 40k, 60k ή 90k. Μπορεί όμως να είναι περισσότερο ή λιγότερο. Εάν είστε αρχάριοι, ξεκινήστε με μεσαία φωτεινότητα 40 χιλιάδων μονάδων. Θυμηθείτε επίσης ότι πιπεριές λιγότερο από αυτή την πικάντικη είναι αναποτελεσματικές και πρακτικά άχρηστες για ιατρικούς σκοπούς. Μεταξύ άλλων, το επίπεδο πικάντικου υποδεικνύει και πόση καψαϊκίνη περιέχει η πιπεριά, μια ιδιαίτερα πολύτιμη ουσία που βρίσκεται στην κόκκινη πιπεριά και έχει φαρμακευτικές επιδράσεις. Όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο πικάντικου, τόσο περισσότερη καψαϊκίνη στο πιπέρι και τόσο πιο υγιεινό είναι. Αυτή η ουσία είναι τόσο χρήσιμη που παράγεται ήδη με τη μορφή κάψουλων και πωλείται στα φαρμακεία. Ωστόσο, η φαρμακευτική καψαϊκίνη δεν είναι τόσο αποτελεσματική όσο η καψαϊκίνη από φυσικές πιπεριές. Το φυσικό πιπέρι επηρεάζει τις νευρικές απολήξεις του στόματος και του λαιμού και διεγείρει το νευρικό σύστημα και στη συνέχεια το κυκλοφορικό αμέσως μόλις τοποθετηθεί στη στοματική κοιλότητα. Καλύτερα λοιπόν να καταναλώνετε καψαϊκίνη στη φυσική της μορφή προσθέτοντας πιπέρι στο φαγητό. Η κινεζική ιατρική συμβουλεύει να αραιώσετε 1 κουταλιά της σούπας σκόνη πιπεριού καγιέν σε ένα ποτήρι νερό με χυμό λεμονιού και να το πίνετε πολλές φορές την ημέρα. Για αρχάριους, είναι καλύτερο να ξεκινήσετε όχι με ένα κουτάλι, αλλά με μισό κουταλάκι του γλυκού και να δουλέψετε μέχρι τον επιθυμητό όγκο σε λίγες μέρες. Παρεμπιπτόντως, ορισμένοι πονηροί δυτικοί διατροφολόγοι επέλεξαν αυτή τη συνταγή και, βάσει αυτής, δημιούργησαν και κατοχύρωσαν με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αρκετές δίαιτες καθαρισμού, συμπεριλαμβανομένου του περίφημου συστήματος αδυνατίσματος του Χόλιγουντ «Master Cleanse». Εάν δεν είστε συνηθισμένοι σε πικάντικα φαγητά, τότε πιείτε την πιπεριά με κρύο νερό ή γάλα για να μειώσετε την ενόχληση. Ωστόσο, θα εκπλαγείτε πόσο γρήγορα θα συνηθίσετε την ευκρίνεια και σύντομα θα σταματήσετε να το παρατηρείτε. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αγοράσετε πιο καυτερές πιπεριές.

Parašykite komentarą

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *