Πρόσφατα, το θέμα των μαρμελάδων και άλλων σπιτικών παρασκευασμάτων έχει προκαλέσει πραγματικό ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Λοιπόν, αν ναι, τότε συνεχίζουμε να χαιρόμαστε να μιλάμε για τα πειράματα και τις ανακαλύψεις μας προς την κατεύθυνση του confiture-jam-jam. Έτσι, σήμερα θα είναι μαρμελάδα μήλο και κυδώνι. Όχι όμως απλά, αλλά με κανέλα και παπαρουνόσπορο. Ασυνήθιστο τόσο σε εμφάνιση όσο και σε γεύση, μπορεί να εκπλήξει και τον πιο επιλεκτικό γευσιγνώστη.
Συνταγή για μαρμελάδα μήλου με κυδώνι και παπαρουνόσπορο
Συστατικά:
- Κυδώνι – 300 g.
- Μήλα – 940 g.
- Ζάχαρη – 360 g.
- Παπαρούνα – 1,5 κουταλιές της σούπας.
- Κανέλα – 2 ξυλάκια
- Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα (προρίξιμο των φρούτων) + 35 λεπτά (μαγείρεμα)
- Ποσότητα: 900 ml. μαρμελάδα
Πώς να φτιάξετε μαρμελάδα μήλου με κυδώνι και παπαρούνα
Ας ξεκινήσουμε το μαγείρεμα:
- Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα μήλα και αφαιρούμε τον πυρήνα.
- Κόβουμε τα καθαρισμένα φρούτα σε μικρούς κύβους και τα βάζουμε στην κατσαρόλα που θα ψήσουμε τη μαρμελάδα.
- Προσθέστε τα ξυλάκια κανέλας (καλό είναι να τα προσθέσετε στο βάθος του ψιλοκομμένου φρούτου) και προσθέστε τη ζάχαρη.
- Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα για να πάρουν ζουμί τα μήλα και τα κυδώνια.
- Μεταφέρετε το τηγάνι στη φωτιά και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ξεσκέπαστο, για μισή ώρα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα και αφαιρώντας τον αφρό.
- Αφαιρούμε τα ξυλάκια κανέλας από τη μαρμελάδα και προσθέτουμε τους παπαρουνόσπορους. Μαγειρέψτε για άλλα 5-7 λεπτά και στη συνέχεια αποσύρετε από τη φωτιά.
- Ψύξτε την έτοιμη μαρμελάδα και ρίξτε τη σε καθαρά βάζα. Φυλάσσεται σε σκοτεινό μέρος σε θερμοκρασία δωματίου, αυτό το παρασκεύασμα δεν χρειάζεται να διατηρηθεί στο ψυγείο.