Λωρίδες κοτόπουλου Sriracha

Λωρίδες κοτόπουλου Sriracha

Σερφάροντας στο διαδίκτυο μια μέρα, ανακάλυψα μια συνταγή για Sriracha Chicken Strips. Ως μεγάλος λάτρης της Sriracha, αποφάσισα αμέσως να δοκιμάσω αυτή τη συνταγή αργότερα. Το μαρινάρισμα του κοτόπουλου στο Sriracha είναι μια εξαιρετική ιδέα, επειδή το ξύδι στη Sriracha βοηθά να μαλακώσει το κοτόπουλο και το διατηρεί εξαιρετικά υγρό και τρυφερό μετά το μαγείρεμα. Ένας άλλος λόγος που ήθελα να τα δοκιμάσω είναι γιατί ήθελα να δω αν θα λειτουργήσουν στο φούρνο και όχι μόνο στο τηγάνι, και αυτή η συνταγή κάνει ακριβώς αυτό. Το αποτέλεσμα; Σούπερ τραγανό εξωτερικά και σούπερ υγρό εσωτερικά!

Λωρίδες κοτόπουλου Sriracha

Παρασκευή: 1 ώρα 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 2 ώρες

Συστατικά για τη συνταγή Sriracha Chicken Strips

  • Περίπου 680 γρ στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
  • 80 ml καυτερή σάλτσα Sriracha
  • 15 ml ξίδι ρυζιού
  • 2,5 εκ. αποφλοιωμένο και τριμμένο τζίντζερ
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 120 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 90 γρ τριμμένη φρυγανιά panko
  • Μια πρέζα αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες:

  1. Σε ένα δοχείο που σφραγίζει, συνδυάστε το Sriracha, το ξύδι ρυζιού, το ψιλοκομμένο σκόρδο και το τριμμένο τζίντζερ.
  2. Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου διαγώνια σε 6 λωρίδες και το περιχύνουμε με τη μαρινάδα Sriracha. Σκεπάζουμε το δοχείο με τη μαρινάδα και το κοτόπουλο και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C. Ρυθμίζουμε το σταθμό βυθοκόρησης, βάζουμε το αλεύρι στο πρώτο μπολ, στο δεύτερο χτυπάμε το αυγό με μια κουταλιά νερό και στο τρίτο μπολ βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά panko.
  4. Βουτήξτε κάθε λωρίδα κοτόπουλου από τη μαρινάδα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στην τριμμένη φρυγανιά panko, φροντίζοντας όλες οι επιφάνειες να έχουν καλυφθεί καλά.
  5. Τοποθετήστε τις έτοιμες λωρίδες σε ένα ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, ανάψτε τη σχάρα και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει.
  6. Αφήστε τις λωρίδες να κρυώσουν ελαφρώς πριν τις σερβίρετε.

Αυτή η συνταγή συνδυάζεται καλά με σοτέ bok choy και νουντλς σκόρδου, που εξισορροπούν τέλεια την πικάντικη γεύση του Sriracha.

Parašykite komentarą

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *