Γνωρίζετε ότι μπορείτε να φτιάξετε εύκολα επιδόρπια στο σπίτι σας; Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε διάφορες συνταγές που μπορούν να γίνουν σε μόλις 30 λεπτά. Υπάρχουν κλασικές λιθουανικές λιχουδιές, υγιεινό φαγητό και επιλογές για vegan.
Δεν χρειάζεται να βιαστείτε στα εμπορικά κέντρα. Δοκιμάστε αυτές τις γρήγορες και εύκολες συνταγές. Θα κάνουν τη μέρα σας πιο γλυκιά.
Οι άνθρωποι που τους αρέσει η απλότητα και ενδιαφέρονται για την υγιεινή διατροφή, βρείτε τις εναλλακτικές σας. Υγεία, νοστιμιά και διασκέδαση στην πλάτη σας!
Γιατί πρέπει να φτιάχνετε εύκολα επιδόρπια στο σπίτι
Στην παραγωγή Το επιδόρπιο είναι χαμηλό σε θερμίδες στο σπίτι, μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρόνο και χρήμα. Αυτό σας επιτρέπει να απολαύσετε τα πιο υγιεινά και φυσικά επιδόρπια. Οικιακή παραγωγή φυσικά επιδόρπια μας επιτρέπει να ελέγχουμε αυτό που χρησιμοποιούμε προσαρμόζοντάς το στις ανάγκες μας.
Εξοικονόμηση χρόνου και κόστους
Η παρασκευή γλυκών στο σπίτι εξοικονομεί πολύ χρόνο και χρήμα. Δεν χρειάζεται να πάτε στο κατάστημα, να σταθείτε στην ουρά ή να πληρώσετε πρόσθετες χρεώσεις.
Μια πιο υγιεινή εναλλακτική για τα επιδόρπια που αγοράζονται από το κατάστημα
Τα σπιτικά επιδόρπια είναι συχνά πιο υγιεινά από τα αγορασμένα στο κατάστημα. Μπορούμε να ελέγξουμε τι χρησιμοποιούμε και να αποφύγουμε τα ανεπιθύμητα πρόσθετα.
Ικανότητα ελέγχου συστατικών
Όταν φτιάχνουμε επιδόρπια στο σπίτι, μπορούμε να προσαρμόσουμε τις συνταγές στις ανάγκες μας. Μπορούμε να μειώσουμε τη ζάχαρη, να χρησιμοποιήσουμε φυσικά γλυκαντικά και πιο θρεπτικά συστατικά.
Lazy χωρίς συμπυκνωμένο γάλα: ένα κλασικό ελαφρύ επιδόρπιο
Το Lazy είναι ένα αγαπημένο επιδόρπιο στη Λιθουανία, το οποίο μπορεί να παρασκευαστεί χωρίς συμπυκνωμένο γάλα. Αυτή είναι μια κλασική συνταγή, ιδανική για όποιον θέλει να απολαύσει ελαφριά επιδόρπια χωρίς πολλή δουλειά.
Ένα παραδοσιακό τεμπέλικο φτιάχνεται από θρυμματισμένα μπισκότα, λιωμένο βούτυρο και κακάο. Αυτό όμως λιτό και νόστιμο επιδόρπιο μπορεί να παρασκευαστεί χωρίς συμπυκνωμένο γάλα. Χρήση κοινών οικιακών συστατικών.
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη.
- Λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το κακάο και κρυώνουμε ελαφρά.
- Συνδυάστε τα μείγματα μπισκότων και βουτύρου-κακάο, ανακατέψτε καλά.
- Τοποθετήστε τη μάζα σε ένα δοχείο και ισοπεδώστε την ομοιόμορφα.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
Αυτό ένα ελαφρύ και νόστιμο επιδόρπιο κατάλληλο ως γρήγορο σνακ. Είναι επίσης τέλειο ως επιδόρπιο με καφέ ή τσάι. Είναι μια εξαιρετική εναλλακτική για πιο βαριά κέικ ή πίτες. Μπορείτε να αρωματίσετε τους τεμπέληδες με πρόσθετα, όπως ξηρούς καρπούς, σοκολάτα ή φρέσκα μούρα.
Γρήγορα γλυκά φρούτων για το καλοκαίρι
Το καλοκαίρι, θα πρέπει να απολαύσετε ελαφριά και δροσιστικά επιδόρπια. Μπορούν να προετοιμαστούν γρήγορα πριν φτάσουν οι επισκέπτες. Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε μερικές υπέροχες συνταγές κατάλληλες για τις ζεστές μέρες.
Σούσι μπανάνας με σιρόπι σφενδάμου
Αυτό το γλυκό μπορεί να παρασκευαστεί σε μόλις 10 λεπτά. Θα ξεκινήσει τη γεύση της οικογένειας και των καλεσμένων. Το νόστιμο «σούσι» μπανάνας με σιρόπι σφενδάμου είναι μια πρωτότυπη καλοκαιρινή απόλαυση.
Καλοκαιρινά επιδόρπια δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκο. Πρέπει να εντυπωσιάσουν με τη φρεσκάδα και την άψογη γεύση τους.
Φρέσκα επιδόρπια μούρων
Κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, όλη η οικογένεια λαχταρά φρέσκα και υγιεινά τρόφιμα κρύα επιδόρπια. Τα φρέσκα μούρα είναι μια εξαιρετική επιλογή γιατί είναι γεμάτα βιταμίνες. Ετοιμάστε διάφορους συνδυασμούς από μαρμελάδες, κοκτέιλ ή παγωτά.
Απολαύστε τη φυσική γλυκύτητα του καλοκαιριού.
Φρουτοσαλάτα με γιαούρτι
Όταν η ζέστη δυσκολεύει την όρεξη, μια σαλάτα με φρέσκα φρούτα και άπαχο γιαούρτι γίνεται εξαιρετική επιλογή. Αυτό το γλυκό όχι μόνο θα σας αναζωογονήσει, αλλά και θα προσφέρει στον οργανισμό χρήσιμα θρεπτικά συστατικά. Μια ελαφριά και βιταμινούχα εναλλακτική στα παραδοσιακά επιδόρπια.
Ντόνατς με τυρί κότατζ: μια παραδοσιακή λιθουανική λιχουδιά
Τα ντόνατς με cottage cheese είναι ένα υπέροχο επιδόρπιο που μπορεί να γίνει σε μόλις 40 λεπτά. Το λατρεύουν όλοι οι Λιθουανοί, ανεξαρτήτως ηλικίας ή γεύσης. Η συνταγή είναι απλή αλλά απαιτεί λίγα μόνο υλικά.
Πρώτα απ ‘όλα, το φρέσκο τυρί κότατζ πρέπει να στύβεται για να μην είναι πολύ υγρό. Τα αυγά πρέπει να χτυπηθούν μέχρι να αφρατέψουν. Ζάχαρη – αναμειγνύεται καλά. Η ζύμη πρέπει να έχει την τέλεια συνοχή.
Αφού είναι έτοιμη η ζύμη, τη βάζουμε στο ζεστό λάδι. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν τα μισά. Πυκνώνουμε τα ψημένα ντόνατς με ζάχαρη άχνη.
Μπορεί να σερβιριστεί με μαρμελάδα, κρέμα ή σιρόπι σφενδάμου. Τα ντόνατς με τυρί κότατζ είναι μια πραγματική παραδοσιακή λιθουανική λιχουδιά. Ταιριάζει με κάθε περίσταση.
Εύκολα επιδόρπια χωρίς ψήσιμο
Τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες ή όταν θέλετε να εξοικονομήσετε χρόνο, επιδόρπια χωρίς ψήσιμο είναι μια εξαιρετική επιλογή. Σε αυτή την ενότητα θα βρείτε μερικές απλές και νόστιμες συνταγές. Δεν χρειάζονται φούρνο – γρήγορα εύθρυπτα επιδόρπια και κρύα επιδόρπια γιαουρτιού. Μπορείτε να τα φτιάξετε μέσα σε λίγα λεπτά και θα είναι νόστιμα και δροσιστικά.
Γρήγορα εύθρυπτα επιδόρπια
Η βάση των εύθρυπτων γλυκών είναι τα μπισκότα, το τοστ ή τα πατατάκια. Ανακατεύονται με γεμίσεις κρέμας ή μούρων. Τέτοια γλυκά γίνονται εύκολα και γρήγορα και το αποτέλεσμα θα είναι φρέσκο και ελαφρύ.
Για παράδειγμα, μους σοκολάτας αβοκάντο ή επιδόρπιο μπισκότων μπανάνας με σιρόπι σφενδάμου. Είναι υπέροχες εύκολες επιλογές χωρίς ψήσιμο.
Κρύα επιδόρπια γιαουρτιού
Κρύα επιδόρπια γιαουρτιού είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή. Συνδυάζουν νόστιμα γιαούρτια, φρέσκα μούρα ή φρούτα. Για παράδειγμα, παρφέ γιαουρτιού καρύδας με φρούτα ή μούρα και μους αγγουριού.
Είναι νόστιμες και υγιεινές επιλογές χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή άλλα εκλεπτυσμένα συστατικά.
Είτε επιλέξετε ένα crumble είτε ένα επιδόρπιο γιαουρτιού, αυτά κρύα επιδόρπια χωρίς ψήσιμο θα εξασφαλίσει. Θα έχετε μια νόστιμη και εύκολη απόλαυση με ελάχιστο κόπο.
Υγιεινά επιδόρπια χωρίς ζάχαρη
Τα υγιεινά επιδόρπια χωρίς ζάχαρη είναι μια εξαιρετική επιλογή. Είναι πολύ χρήσιμα για όσους φροντίζουν τους δικούς τους επιδόρπιο υγείας. Επίσης για όσους θέλουν να μειώσουν επιδόρπια διατροφής κατανάλωση.
Τα φυσικά γλυκαντικά όπως το μέλι, η στέβια ή τα αποξηραμένα φρούτα βοηθούν σε αυτό. Αντικαθιστούν την τεχνητή ζάχαρη.
Ένα παράδειγμα είναι τα Cupcakes καρότου με στέβια. Αυτή είναι μια πιο υγιεινή επιλογή γλυκού. Η στέβια αντικαθιστά τη ζάχαρη, βοηθώντας αυτό το γλυκό να είναι νόστιμο και υγιεινό.
Το επιδόρπιο με φράουλα και παντζάρια είναι γλυκό και θρεπτικό. Οι φράουλες προσθέτουν μια πιο γλυκιά γεύση. Τα παντζάρια, τα οποία είναι πλούσια σε βιταμίνη C και σίδηρο, δίνουν ώθηση σε αυτό το γλυκό.
Συμπληρώνοντας το γλυκό με ξηρούς καρπούς, θα πάρουμε μια εξαιρετική, πλούσια γέμιση επιδόρπια διατροφής.
Ένα άλλο παράδειγμα είναι το κέικ σοκολάτας με φυσικό σιρόπι σφενδάμου. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και μέταλλα. Μειώνουν τη χοληστερόλη και προστατεύουν την καρδιά.
Ας διαφοροποιήσουμε τα επιδόρπια μας, ας επιλέξουμε φυσικά συστατικά. Έτσι θα απολαύσουμε νόστιμα και υγιεινά επιδόρπιο υγείας και επιδόρπια διατροφής.
Κέικ ψίχουλα με μαρμελάδα: μια απλή συνταγή
Το κέικ ψίχουλα με μαρμελάδα είναι ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό. Είναι κατάλληλο για δείπνο ή ως νόστιμο σνακ. Αυτό το παραδοσιακό λιθουανικό επιδόρπιο αποτελείται από τραγανά ψίχουλα και μια ζουμερή γέμιση μαρμελάδας.
Κατά την προετοιμασία αυτού αποθηκεύστε για επιδόρπιο στο σπίτι, θα εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα. Θα μπορείτε να ελέγξετε τα συστατικά που χρησιμοποιούνται.
Κύρια συστατικά
Τα κύρια συστατικά για αυτό το νόστιμο κέικ ψίχουλα με μαρμελάδα:
- 420 γρ αλεύρι
- 150-200 γρ ζάχαρη
- 220 γρ βούτυρο κρύο
- 1 αυγό
- 400 γρ μαρμελάδα (βατόμουρο, βατόμουρο ή την αγαπημένη σας)
Διαδικασία παραγωγής
Η παρασκευή κουλουρακιών με μαρμελάδα είναι απλή. Χρειάζονται περίπου 45-60 λεπτά:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το ψιλοκομμένο κρύο βούτυρο μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέστε το αυγό στο μείγμα της ψίχας και ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.
- Ανοίγουμε τη ζύμη και την τοποθετούμε στο ταψί.
- Απλώνουμε τη μαρμελάδα στο φάκελο και απλώνουμε την υπόλοιπη ψίχα στην επιφάνεια.
- Ψήνουμε το κέικ για περίπου 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή η επιφάνεια.
- Αφήστε το κέικ να κρυώσει και μπορείτε να σερβίρετε. Απολαύστε αυτό το απλό αλλά νόστιμο ελαφρύ επιδόρπιο!
Vegan επιδόρπια χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα
Τα vegan επιδόρπια χωρίς γαλακτοκομικά είναι ιδανικά για vegans ή άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη. Αυτά τα επιδόρπια παρασκευάζονται από φυτικά υποκατάστατα γάλακτος, φρούτα και ξηρούς καρπούς. Δεν είναι μόνο νόστιμα, αλλά και κατάλληλα για διάφορους τρόπους ζωής.
Το σορμπέ φρούτων παρασκευάζεται από μάνγκο, φράουλα ή βατόμουρο. Τα κομμάτια σκίζονται και παγώνουν για αρκετές ώρες. Το μείγμα στη συνέχεια αναμειγνύεται και καταψύχεται για μια ώρα για να γίνει τέλειο.
Οι μπάρες βουτύρου με ξηρούς καρπούς χωρίς ψητό απαιτούν πλιγούρι βρώμης και σιρόπι σφενδάμου. Αναμιγνύονται με κρεμώδες φυστικοβούτυρο και εκχύλισμα βανίλιας. Τέλος, πλάθονται σε μια σκληρή στρώση, διακοσμημένη με vegan σοκολάτα.
- Τα ανοιχτόχρωμα μπισκότα σοκολάτας ψήνονται στους 350°F για περίπου 10-12 λεπτά για να αποκτήσουν μια χρυσοκαφέ άκρη.
- Η μους σοκολάτας αβοκάντο βρίσκεται στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, ώστε οι γεύσεις να αναμειχθούν καλά, μπορεί να διακοσμηθεί με φρέσκα μούρα, τριμμένη καρύδα ή θαλασσινό αλάτι.
- Ψήστε τα vegan brownies σοκολάτας στους 350°F για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να βγει μια οδοντογλυφίδα με ένα υγρό τρίμμα.
Η πουτίγκα με σπόρους φασκόμηλου καρύδας απαιτεί τουλάχιστον δύο ώρες στο ψυγείο. Μπισκότα σταφίδας βρώμης Ψήστε στους 350°F για περίπου 10-12 λεπτά. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.
Τα vegan επιδόρπια απαιτούν συχνά απλά, φυσικά συστατικά. Τα δημοφιλή φυσικά γλυκαντικά περιλαμβάνουν το νέκταρ αγαύης, τους χουρμάδες και το σιρόπι σφενδάμου. Τα φυτικά γάλατα όπως το γάλα καρύδας ή το γάλα σόγιας είναι τα κύρια συστατικά.
Τα αλεύρια χωρίς γλουτένη, όπως το αμύγδαλο ή το ρυζάλευρο, διασφαλίζουν ότι τα επιδόρπια είναι ασφαλή για ευαίσθητα άτομα.
Μυστικά και συμβουλές για να φτιάξετε εύκολα επιδόρπια
Για να φτιάξετε νόστιμα επιδόρπια, είναι σημαντικό να προσέξετε αρκετά πράγματα. Ας ξεκινήσουμε προετοιμάζοντας τα υλικά. Όλα τα προϊόντα πρέπει να μετρώνται προσεκτικά και να προετοιμάζονται κατάλληλα.
Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε φρέσκα μούρα ή φρούτα, πλύντε τα καλά. Κόβουμε σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς.
Συνήθη λάθη
Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη είναι τα υπερβολικά ψημένα ή υπερξηραμένα υλικά. Αυτό μπορεί να κάνει το γλυκό στεγνό ή πολύ σκληρό.
Ένα άλλο κοινό λάθος είναι η ακατάλληλη δόση σόδας. Χρησιμοποιήστε τη σόδα προσεκτικά για να μην είναι δυσάρεστο το γλυκό.
Συστάσεις αποθήκευσης
Είναι σημαντικό να αποθηκεύετε σωστά τα επιδόρπια για να διατηρούνται φρέσκα. Πολλά εύκολα επιδόρπια μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο έως και 3-4 ημέρες.
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τα προστατεύετε από την υγρασία και τις έντονες μυρωδιές. Μπορούν να αλλοιώσουν τη γεύση των επιδορπίων.