Γεμιστές πιπεριές

Γεμιστές πιπεριές

Οι γεμιστές πιπεριές είναι από τα αγαπημένα μας πιάτα και για καλό λόγο! Αυτά τα βολικά και δυνατά λαχανικά κρατούν τέλεια το σχήμα τους και μπορούν να χωρέσουν πολλά διαφορετικά συστατικά. Οι γεμιστές πιπεριές δεν είναι μόνο απλές, αλλά και ένα οικογενειακό πιάτο που είναι μια οικονομική και εύκολη λύση για το δείπνο. Αν και είναι διασκεδαστικό να πειραματίζεσαι με διαφορετικές γεμίσεις, η κλασική συνταγή παραμένει πάντα αναντικατάστατη. Χρησιμοποιήστε τις συμβουλές και τα κόλπα μου και, στη συνέχεια, μπορείτε να δημιουργήσετε τη γέμιση των ονείρων σας για πιπεριές.

Υλικά για γεμιστές πιπεριές

  • 120 γραμμάρια άψητο λευκό ή καστανό ρύζι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, συν έξτρα για το περιχύσιμο
  • 1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 450 γρ μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κουτί (410 g) ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • Αλάτι κοσέρ
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 6 πιπεριές, τις κορυφές κομμένες και αφαιρούμε τους σπόρους
  • 1 φλιτζάνι (240 ml) τριμμένο τυρί
  • Φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος, για το σερβίρισμα

Ο τρόπος παρασκευής της γεμιστής πιπεριάς

Βήμα 1: Προετοιμασία του ρυζιού

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Βήμα 2: Προετοιμασία της γέμισης

Όσο ψήνεται το ρύζι, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσει, περίπου 7 λεπτά. Ρίξτε το σκόρδο και τον πελτέ ντομάτας και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό μέχρι να μυρίσουν. Προσθέστε τον κιμά και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι το κρέας να μην είναι πλέον ροζ, περίπου 6 λεπτά. Ρίξτε το περιττό λίπος.

Βήμα 3: Τελειώνοντας τη γέμιση

Προσθέστε το μαγειρεμένο ρύζι και τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Καρυκεύουμε με ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μειωθούν ελαφρώς τα υγρά, περίπου 5 λεπτά.

Βήμα 4: Προετοιμασία των πιπεριών

Σε ένα ταψί (33×23 εκ.) βάζετε τις πιπεριές με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω και τις ραντίζετε με λάδι. Προσθέστε μείγμα βοείου κρέατος σε κάθε πιπεριά. Πασπαλίζουμε από πάνω το τυρί και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.

Βήμα 5: Ψήσιμο

Ψήνετε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 35 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι το τυρί να ροδίσει και να ροδίσει.

Βήμα 6: Σερβίρισμα

Πριν σερβίρετε πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

  • Επιλογή ρυζιού: Το λευκό ή καστανό ρύζι λειτουργεί καλά για αυτή τη συνταγή, αλλά να θυμάστε ότι το καστανό ρύζι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να μαγειρευτεί.
  • Τοματοπολτός: Παγώστε τον υπόλοιπο αχρησιμοποίητο πελτέ ντομάτας σε μικρές μερίδες για επόμενη χρήση.
  • Επιλογή πιπεριών: Οι κόκκινες, κίτρινες και πορτοκαλί πιπεριές είναι πιο γλυκές, ενώ οι πράσινες και μοβ πιπεριές είναι ελαφρώς πιο πικρές. Επιλέξτε πιπεριές παρόμοιου μεγέθους για να ψηθούν ομοιόμορφα.
  • Τυρί: Το τυρί Monterey Jack δίνει στο πιάτο μια ήπια, ξηρή γεύση, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα τυριά που σας αρέσουν, όπως τσένταρ ή πιπέρι, αν θέλετε λίγο πικάντικο.

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική τόσο για ένα καθημερινό δείπνο όσο και για ένα γιορτινό τραπέζι. Κλασικό, νόστιμο και εύκολο να προσαρμοστεί στα γούστα της οικογένειάς σας – δοκιμάστε το και απολαύστε το!

Parašykite komentarą

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *