Αυτή η εύκολη συνταγή γκούλας είναι ένα πραγματικό κλασικό comfort food! Είναι γεμάτος με χορταστικό μοσχαρίσιο κιμά, τρυφερά ζυμαρικά και μια πλούσια σάλτσα με βάση την ντομάτα. Όλα συνδυάζονται σε περίπου 30 λεπτά, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για ένα γρήγορο δείπνο.
Υλικά για την παρασκευή γκούλας
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 900 γρ άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
- 3 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
- 2 κουτάκια (425 g το καθένα) σάλτσα ντομάτας
- 2 κονσέρβες (425 g το καθένα) ψιλοκομμένες ντομάτες
- 3 φλιτζάνια ζωμό βοδινού
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι καρύκευμα
- 2 κουταλιές της σούπας ιταλικό μείγμα καρυκευμάτων
- 3 φύλλα δάφνης
- 2 φλιτζάνια άψητα ζυμαρικά (κιτ ζυμαρικών)
- 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
Πώς να ετοιμάσετε γκούλας
Βήμα 1: Μαγείρεμα κρέατος
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πιπεριά και τον κιμά. Μαγειρέψτε μέχρι το κρέας να μην είναι πια γκρίζο. Στραγγίζουμε το περιττό λίπος και επιστρέφουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και ανακατέψτε μέχρι να μυρίσει (περίπου 30 δευτερόλεπτα).
Βήμα 2: Προετοιμασία της σάλτσας
Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον ζωμό βοδινού, το αλάτι, το ιταλικό μείγμα καρυκευμάτων και τα φύλλα δάφνης σε μια κατσαρόλα. Ανακατεύουμε τα άψητα ζυμαρικά. Αφήστε να πάρει μια βράση, στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας ελαφρά, μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά, περίπου 20 λεπτά.
Βήμα 3: Το τελικό πιάτο
Αφαιρέστε τα φύλλα δάφνης και ανακατέψτε το τριμμένο τυρί τσένταρ λίγο πριν το σερβίρετε. Σερβίρετε και απολαμβάνετε!
Παραλλαγές γκούλας
- Χρησιμοποιήστε μια μεγάλη κατσαρόλα καθώς αυτή η συνταγή κάνει αρκετές μερίδες!
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα νουντλς με άλλα μικρά είδη νουντλς.
- Για πιο άπαχο πιάτο, χρησιμοποιήστε κιμά γαλοπούλας αντί για μοσχαρίσιο κρέας.
- Προσθέστε επιπλέον λαχανικά όπως καλαμπόκι, μπιζέλια, καρότα, πράσινα φασόλια ή ακόμα και σπανάκι.
- Ανακατεύουμε με ένα φλιτζάνι κρέμα γάλακτος για να γίνει το γκούλας πιο κρεμώδες.
- Αν θέλετε να μετατρέψετε το γκούλας σε σούπα, προσθέστε περισσότερο ζωμό βοδινού.