(Όχι) Κοτόπουλο βουτύρου

(Όχι) Κοτόπουλο βουτύρου

Εμπνευσμένη από το βούτυρο κοτόπουλο, αυτή η συνταγή προσαρμόστηκε στο γούστο μου και στα υλικά που είχα. Αποδείχθηκε απολύτως νόστιμο! Αυτό το κοτόπουλο «όχι» είναι πικάντικο, αλμυρό και πολύ γευστικό. Είναι από εκείνα τα πιάτα που με κάνουν να ανυπομονώ για το επόμενο γεύμα, παρόλο που τρώω το ίδιο πράγμα τις τελευταίες τρεις μέρες. Επιπλέον, τα περισσεύματα είναι εξίσου νόστιμα με την πρώτη μέρα!

Τι είναι το Garam Masala;

Το Garam masala είναι ένα ζεστό μείγμα μπαχαρικών που χρησιμοποιείται ευρέως στην ινδική κουζίνα. Αυτό είναι το βασικό γευστικό συστατικό αυτού του πιάτου. Συνήθως διατίθεται σε έθνικ παντοπωλεία σε πολύ προσιτή τιμή.

Συμβουλές για το πώς να εξοικονομήσετε χρήματα όταν αγοράζετε κοτόπουλο

Τα στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα μπορεί να είναι ακριβά, αλλά υπάρχουν τρόποι για να τα σώσετε. Πρώτα απ ‘όλα, ψάξτε για πωλήσεις. Επίσης, είναι πάντα καλή ιδέα να αγοράζετε μεγαλύτερες συσκευασίες. Για παράδειγμα, η αγορά στήθους κοτόπουλου σε συσκευασίες των 2,5 κιλών μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικά χαμηλότερη τιμή ανά κιλό. Στο σπίτι, αυτό το κοτόπουλο μπορεί να συσκευαστεί σε μικρότερες σακούλες και να καταψυχθεί.

Συστατικά:

  • 600 g στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα (2,48 €)
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο (0,22 €)
  • 3 σκελίδες σκόρδο (0,21 €)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι (0,38 €)
  • 2,5 εκ. φρέσκο ​​τζίντζερ (0,14 €)
  • 1 κουταλιά της σούπας garam masala (0,20 €)
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν (0,05 €)
  • 1.425 g κουτάκι σάλτσα ντομάτας (0,75 €)
  • 1.425 g κουτάκι ντομάτες σε κύβους (0,88 €)
  • 120 ml απλό γιαούρτι (0,25 €)
  • 270 γρ ρύζι γιασεμί ή μπασμάτι (0,66 €)
  • 540 ml νερό

Διαδικασία παραγωγής:

  1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο και σοτάρετε από όλες τις πλευρές.
  3. Αφαιρούμε το κοτόπουλο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ. Σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέστε το garam masala και το πιπέρι καγιέν, μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά.
  4. Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας και τις ντομάτες σε κύβους. Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο, σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για μία ώρα.
  5. Όσο σιγοβράζει το κοτόπουλο, μαγειρεύουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε το ρύζι με νερό, αφήνουμε να πάρει μια βράση και βράζουμε για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  6. Ανακατεύουμε το γιαούρτι στο μείγμα κοτόπουλου και ντομάτας. Σερβίρετε σε ένα κρεβάτι με ρύζι.
Parašykite komentarą

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *